sobota 4. února 2012

Mikrovlnná trouba - vynález tisíciletí

Jak Španělé vaří...? Moc nevaří, chodí na všechny jídla, občas i snídaně, do restaurací a hostinců.
Když už, tak téměř všechno dělají na pánvi, (pokud to v tom olivovym oleji přímo neplave, je ho tam málo) a nebo, to mě dostalo nejvíc - v mikrovlnce!
Ze začátku jsem vůči tomu byla dost skeptická - vařit si vodu na čaj nebo kafe v mikrovlnce...No jo, jenže rychlovarný konvice tu nejsou moc v módě a čekat, než se mi voda uvaří na sporáku...
Ale co je super recept - brambory z mikrovlnky..během 20 minut se vám ze syrovejch brambor uvaří sami, záleží jen na vás, s čim si je dáte - cibule, ryby, zelenina...:-) Je na to potřeba skleněná zapejkací mísa s poklopem..
Už jsem vařila v mikrovlnce i těstoviny nebo noky, prej jde uvařit i rýže, ale to jsem zatím nezkoušela.
http://www.toprecepty.cz/kategorie/30-mikrovlnna-trouba/4/, tady můžete najít recepty jen do mikrovlnky, jedná se spíš o sladký věci, ale najdete tam i dobrý chuťovky...Jsem zvědavá na tu hovězí pečeni :-D

Žádné komentáře:

Okomentovat